Tibinfo - informační systém o Tibetu
ČR-Tibet-Čína
   

Vlajka pro Tibet

Tibetské vlajky vlají na 233 radnicích v celé České republice

 

10. března 2004, Praha – Dnes, kdy si připomínáme 45. výročí povstání Tibeťanů proti čínské okupaci vlají tibetské vlajky na 233 radnicích celé České republiky. V roce 1996 se k akci Vlajka pro Tibet poprvé připojila čtyři česká města, v roce 2002 to bylo již 133 radnic a v loňském roce vztyčilo tibetskou vlajku 186 radnic.

Zástupci 233 radnic, magistrátů, úřadů nebo krajů z celé České republiky potvrdili vztyčení tibetské vlajky organizátorům z Občanského sdružení Lungta. Vůbec poprvé se k této mezinárodní akci připojí například hlavní město Praha, Zlínský kraj, radnice v Strakonicích, Rožnově pod Radhoštěm, Litomyšli, Klatovech nebo Sokolově. Tibetská vlajka bude vlát nejen ve velkých městech, ale i v malých obcích, např. ve vesničce Sudějov na Kutnohorsku s 60 obyvateli nebo ve Studeném v Orlických horách.

Kromě toho tibetské vlajky vlají na dalších veřejných budovách, např. na kostele Českobratrské církve evangelické v Jablonci nad Nisou, zámku v Mníšku pod Brdy, hradě Točník, Filozofické fakultě Ostravské univerzity, Gymnáziu Lesní čtvrť ve Zlíně nebo městské knihovně v Rožnově pod Radhoštěm. Doprovodné kulturní akce (koncerty, výstavy, přednášky, besedy apod.) se uskuteční ve více než 30 místech České republiky.

Úplný seznam radnic a akcí Dnů Tibetu najdete zde



[  10.03.2004    zdroj: TIBINFO (www.tibinfo.cz)   autor: Ľubomír Sklenka  ]