Tibinfo - informační systém o Tibetu
Články
Rezoluce
Dokumenty
   

Články, dokumenty

Rezoluce Sněmovny reprezentantů a Evropského parlamentu
Sněmovna reprezentantů USA a Evropský parlament přijaly nové rezoluce s výzvami k ukončení represe v Tibetu a k obnovení dialogu o skutečné autonomii Tibetu.
[ 15.03.2009    ]

Memorandum o skutečné autonomii pro tibetský národ
Během osmého kola rozhovorů s Čínou přednesla Tibetská exilová vláda Memorandum o skutečné autonomii pro tibetský národ.
[ 10.02.2009    ]

Naléhavá výzva tibetské exilové vlády
Podle tiskové zprávy z 2. dubna prohlásil předseda tibetské organizace Komunistické strany Číny Čang Čching-li, že všechny osoby, které se účastnily nedávných „výtržností“ v Tibetu, budou ještě v dubnu souzeny a odsouzeny k nejpřísnějším trestům.
[ 11.04.2008    ]

Dopis zaslaný institucím a činitelům OSN (anglicky)
Dear Secretary-General, Dear High Commissioner, Dear Presidium, we are deeply concerned by information coming from our contacts in Tibet and eyewitness evidence reported by the Tibetan Centre for Human Rights and Democracy and other NGO's with close contacts in Tibet.
[ 04.04.2008    ]

Poslanecká sněmovna schválila prohlášení k situaci v Tibetu
Poslanecká sněmovna schválila na své schůzi 1. dubna Prohlášení Poslanecké sněmovny u příležitosti 49. výročí povstání v Tibetu. Text prohlášení vznikl na půdě poslanecké Skupiny přátel Tibetu, následně jej projednal také Zahraniční výbor, který doporučil Poslanecké sněmovně dokument schválit.
[ 02.04.2008    ]

Hlas Tibetu má sídlo v Norsku
Norská rozhlasová stanice Hlas Tibetu (Voice of Tibet) se stala důležitým zdrojem informací a zpráv o Tibetu. Ale Čína dělá vše pro to, aby vysílání, jehož poslech je v Tibetu zakázán, zastavila. „Poslouchání naší stanice je trestné,“ říká Øystein Alme, administrativní šéf Voice of Tibet v Oslu.
[ 27.03.2008    ]

Klid hřbitova
Společné prohlášení Václava Havla a dalších světových osobností k situaci v Tibetu.
[ 21.03.2008    ]

Společné prohlášení k situaci v Tibetu
V Tibetu se v posledních dnech a hodinách rozšířily další protesty na nová místa navzdory hrozivému ultimátu vyzývajícímu Tibeťany, aby se do pondělní půlnoci vzdali a poskytli informace o protestujících.
[ 20.03.2008    ]

Žádost o podporu rezoluce PSP ČR o porušování lidských práv v Číně a Tibetu
Dopis, kterým žádáme poslankyně a poslance, aby podpořili Rezoluci Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR o porušování lidských práv Číně a Tibetu.
[ 10.03.2008    ]

Václav Havel inspirací pro Tibeťany
Václav Havel 16. června převzal v berlínském Schillerově divadle cenu "Světlo pravdy" (Light of Truth Award) z rukou Jeho Svatosti dalajlamy. Slavnostní ceremoniál uspořádala organizace International Campaign for Tibet (ICT). Ta cenu uděluje osobám a institucím, které významně přispěly k pochopení Tibetu a k boji za lidská práva a svobodu tibetského lidu. Cena samotná je prostou tibetskou máslovou lampičkou, která symbolizuje světlo, které její nositelé pro Tibet rozžehli. V tibetském hnutí jde o nejprestižnější cenu a každoročně ji jménem ICT předává dalajlama.

[ 18.01.2007   autor: Jiří Kučera ]

 novější     starší      Stránka 1